Matematik

integere

12. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan vil I integere denne her funktion: 

(40000+240000*(x+10)^-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2018 af MatHFlærer

Mener du

40000+240000\cdot (x+10)^{-2}

Eller

(40000+240000\cdot (x+10))^{-2}


Svar #2
12. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Den anden

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2018 af MatHFlærer

\int (40000+240000\cdot (x+10))^{-2} dx=\int \frac{1}{(2440000+240000x)^2} dx

Lad t=2440000+240000x så er dx=\frac{1}{240000}dt

\int \frac{1}{t^2} \frac{1}{240000}dt=\frac{1}{240000}\int \frac{1}{t^2} dt=\frac{1}{240000}\cdot \left( -\frac{1}{t}\right )+C

Indsæt t=2440000+240000x så er svaret:

-\frac{1}{24000\cdot (2440000+240000x)}+C


Skriv et svar til: integere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.