Fysik

Hjælp til at beregne bølgelængde

13. januar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har brug for hjælp til at løse nedenstående spørgsmål. Hvordan kan jeg løse disse? Er der en bestemt formel jeg skal bruge?

1) Et halvåbent rør har en effektiv længde på 1,10m. Beregn bølgelængdernerne for de tre første partialtoner. 

2) Brug lydhastigheden i luft ved 20 grader samt bølgeformlen til bestemmelse af de tre laveste resonansfrekvenser.

På forhånd tak.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2018 af mathon

1)
                  \small \frac{\lambda_1 }{4}=1{.}10\;m

                   \small \small \lambda_1 =4{.}40\;m

                  \small \lambda_2 \cdot \tfrac{3}{4}=1{.}10\;m

                   \small \lambda_2 =\tfrac{4{.}40}{3}\;m

                  \small \lambda_3 \cdot \tfrac{5}{4}=1{.}10\;m

                   \small \small \small \lambda_3 =\tfrac{4{.}40}{5}\;m


Svar #2
13. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Er det rigtigt forstået at bølgelængden for de tre første partialtoner er? 

1. 4,40 m

2. 1,47 m

3. 0,88 m

Og hvordan kan jeg beregne opgave 2?: Brug lydhastigheden i luft ved 20 grader samt bølgeformlen til bestemmelse af de tre laveste resonansfrekvenser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2018 af mathon

                                 \small v_{luft}^{20^\circ}=343\; \tfrac{m}{s}

                                  \small \lambda \cdot f=v


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2018 af mathon

                                  \small f_{\{1,2,3\}}=\frac{v}{\lambda _{\{1,2,3\}}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2018 af mathon

#2
              \small \lambda _{\{1,2,3\}}=\frac{4{.}40\;m}{\{1,3,5\}}=\{440\;m,146{.}67\;m,88\;m\}


Svar #6
13. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#3, #4. Kan du ikke uddybe det du har skrevet? Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg bestemmer de tre laveste resonansfrekvenser. 

Når jeg skriver nedenstående så får jeg ingen løsning

f(1,2,3)=\frac{343}{\lambda (1,2,3)}

På forhånd tak. 


Svar #7
13. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#5 Okay tak - jeg tro, at jeg forstår den første, men spørgsmål 2. 

Brug lydhastigheden i luft ved 20 grader samt bølgeformlen til bestemmelse af de tre laveste resonansfrekvenser.

Hvordan kan jeg gøre dette? 

Jeg forstår nemlig ikke det du har skrevet i #4.


Svar #8
13. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har prøvet at løse den ved at skrive dette:f(1,2,3)=\frac{343}{\lambda (440,146,67,88)}

Men jeg får ingen resultater. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2018 af mathon

                           343/{440,146.67,88}


Svar #10
13. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#9 Jeg får nu 

f(1)=0,8 Hz

f(2) )2,3 Hz

f(3)=3,9 Hz

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. januar 2018 af ringstedLC

Ja.

#4 og #5 er hurtig måde at opskrive udregningerne på og derfor kan du ikke bare spørge dit CAS om facit.


Svar #12
13. januar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#11 Okay 

Men tak fordi du vil fortælle mig at det jeg har regnet er rigtigt.


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.