Matematik

Differentialligniner!!

15. januar 2018 af Margna555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal beregne løsningskurvens tangenthældning i et givent punkt, og forklar hvordan dette tal skal fortolkes.

Hvordan er det jeg starter. Er der en bestemt formel jeg bruger? 

- forresten arbejder jeg med logistisk vækst. I de andre opgave jeg har bestemt b.la forskriften 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2018 af peter lind

Ligningen for tangenten til en funktion i (x0, y0) er y=f'(x0)(x-x0) + f(x0) Hvis du har fundet funktionen fra en differentialligning kan du indsætte (x0, y0) direkte i ligningen for at finde f'(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2018 af mathon

                              \small f(x)=\frac{M}{1+Ce^{-aMx}}

                              \small f{\, }'(x)=\frac{-M}{\left (1+Ce^{-aMx} \right )^2}\cdot Ce^{-aMx}\cdot \left ( -aM \right )

                              \small f{\, }'(x)=\frac{aM^2 Ce^{-aMx} }{\left (1+Ce^{-aMx} \right )^2}


Svar #3
15. januar 2018 af Margna555 (Slettet)

Jeg anveder N-spire 

Kan man ikke bruge tangentline?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2018 af mathon

      Jo når du har defineret funktionen.


Skriv et svar til: Differentialligniner!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.