Matematik

VEKTORREGNING:

18. januar 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har gjort mig nogle tanker om løsningen af den vedhæftede opgave.

Først tænkte jeg, at det kunne være relevant at finde koordinaterne for PQ, men så tænkte jeg.. Dem har jeg jo allerede som: (10,26).

Dernæst tænkte jeg: skal jeg tage 1/3 af (10,26)? Er det overhovedet muligt?

Jeg er altså en smule i tvivl om hvordan jeg skal løse denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2018 af peter lind

Find vektor PQ. Find PQ/3. Du har at OR = OP +PQ/3


Svar #3
18. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Hvorfor kommer O (0,0) ind i billedet?


Svar #4
18. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Er det korrekt, at PQ=(10,26)?


Svar #5
18. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Og hvordan dividerer man en vektor med et tal?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2018 af ringstedLC

Dine tanker er sådan set rigtige nok, men dine svar...

\small \vec{PQ}=\begin{pmatrix} Q_x-P_x,Q_y-P_y \end{pmatrix} \\ \frac{1}{3}\cdot\vec{PQ}=\begin{pmatrix} \frac{1}{3}\cdot \vec {PQ}_x,\frac{1}{3}\cdot {PQ} \end{pmatrix} \\


Svar #7
18. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Med svar, tænker du vel på PQ=(10,26) som er "..." <- forkerte.

Jeg gik bare - fejlagtigt - ud fra at man kunne lægge de to vektorers (P og Q) koordinater sammen, og herved få PQ.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2018 af peter lind

#3 Stedvektoren til et P er OP

#5  Man dividere tallet op i hver af koordinaterne


Svar #9
18. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Jeg får 1/3 PQ=(2,56)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2018 af ringstedLC


Svar #11
18. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Tak for link!


Svar #12
18. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Jeg fandt fejlen. 

Jeg får nu: (2;4)


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2018 af ringstedLC

Yes. Så finder du R ved at sige:

\small P+\vec{PR}=\;?


Svar #14
19. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

PQ? ..... 


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. januar 2018 af ringstedLC

Nej, P.

Du har beregnet PR for at finde R's koordinater. Dem får du ved at ligge PR til P.

Du skal vist læse meget mere om vektorer, når du har sovet, Godnat.


Svar #16
19. januar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Jeg tror, du har ret. Jeg siger også godnat - og tak for hjælpen!


Skriv et svar til: VEKTORREGNING:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.