Matematik

Reducer?

20. januar 2018 af geometrik - Niveau: 7. klasse
Hej jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre her?



-1/2a+(B-3/2a)-2b

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2018 af mathon

             \small \frac{-1}{2a}+\left ( \frac{b-3}{2a} \right )-2b

             \small \frac{-1+b-3}{2a}-2b

             \small \frac{b-4}{2a}-\frac{4ab}{2a}=\frac{b-4-4ab}{2a}

             


Svar #2
20. januar 2018 af geometrik

Er
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #3
20. januar 2018 af geometrik

Er det sådan

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2018 af MatHFlærer

Hvis det forholder sig på dit seneste billede, under antagelse af at b ikke skal være i tælleren og 2a ikke skal være i nævneren, som #1 har skrevet, så nej, da:

-\frac{1}{2}a+\left(b-\frac{3}{2}a\right)-2b=-\frac{1}{2}a+b-\frac{3}{2}a-2b=-2a-b

Og hvis det skal være som #1 har skrevet det, så følg hans udregning. Ellers læg selve den opgave din lærer har skrevet, sådan så vi ved med sikkerhed, hvad der skal ske. 

Husk også, at +\cdot -=-


Svar #6
20. januar 2018 af geometrik

Så svaret er 2a-B Gymnasiumteacher

Svar #7
20. januar 2018 af geometrik

-2a

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2018 af MatHFlærer

Ja, hvis det på dit papir er skrevet korrekt op:)


Svar #9
20. januar 2018 af geometrik

Okay tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2018 af ringstedLC

Du skal få udtrykket til at fylde mindre og være mere overskueligt.

Hvis nu der skulle have stået:

\small -\frac{1}{2}a+\left ( b-\frac{3}{2}a \right )-2b

har du:

\small \begin{align*} \frac{-1}{2}\cdot a+\left ( b-\frac{3}{2}\cdot a \right )-2\cdot b= \\ {\color{Red} \frac{-1}{2}\cdot a}{\color{Blue}\; +1\cdot b} {\color{Red} \;- \frac{3}{2}\cdot a}{\color{Blue} \;-2\cdot b} \end{align}

og så samler du a'erne og b'erne:

\small \begin{align*} {\color{Red} \frac{-1}{2}\cdot a- \frac{3}{2}\cdot a}\;{\color{Blue} +\;1\cdot b-2\cdot b}&= \\ \left ( \frac{-1}{2}- \frac{3}{2} \right )\cdot a+\left ( 1-2 \right )\cdot b&= \\ -2\cdot a-1\cdot b&= \\ -2a-b \end{align}

Det udtryk som du startede med, er på denne måde blevet kortere (reduceret).

Hvis der skal stå "B":

\small -\frac{1}{2}a+\left ( B-\frac{3}{2}a \right )-2b

har du:

\small \begin{align*} \frac{-1}{2}\cdot a+\left ( B-\frac{3}{2}\cdot a \right )-2\cdot b= \\ {\color{Red} \frac{-1}{2}\cdot a}{\color{Purple}\; +1\cdot B} {\color{Red} \;- \frac{3}{2}\cdot a}{\color{Blue} \;-2\cdot b} \end{align}

og så samler du a'erne:

\small \begin{align*} {\color{Red} \frac{-1}{2}\cdot a- \frac{3}{2}\cdot a}\;{\color{Purple} +1\cdot B} \;{\color{Blue} -2\cdot b}&= \\ \left ( \frac{-1}{2}- \frac{3}{2} \right )\cdot a+B-2b&= \\ -2\cdot a+B-2b&= \\ -2a+B-2b \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2018 af ringstedLC

#6 Så svaret er 2a-B Gymnasiumteacher

Svaret er som i #10 og ikke:

\small -2a-B

Det er ikke ligegyldigt, om du skriver b eller B.

Du fik:

\small \begin{align*} -\frac{1}{2}a+\left ( b-\frac{3}{2}a \right )-2b& \\ 0,5a+1,5a-b{\color{Red} -}2b&\;,\;{\color{Red} -\;forkert!} \\ 2a{\color{Red} +3b}&\;,\;{\color{Red} forkert!} \\ \end{align}


Skriv et svar til: Reducer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.