Matematik

Integraler som potenser.

20. januar 2018 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

Integraler opløftet i et givent tal dukker ofte op i sandsynlighedsregning men hvordan skal de tolkes.

Det her er vel lige så meget et spørgsmål om notation som definition Hvordan skal følgende integral forståes?

\left \(\int_{a}^{b}g(u)du \right \) ^2

Jeg forstår det som:

\left \(\int_{a}^{b}g(u)du \right \) ^2 =\int_{a}^{b}g^2(u)du

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Nej, det er ikke korrekt.

Det betyder: Regn integralet ud og opløft resultatet til anden potens bagefter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2018 af Therk

Husk at integraler er lineære. I gymnasiet lærer man en af de grundlæggende egenskaber for integraler:

\int f(x)\, \mathrm dx + \int g(x)\, \mathrm dx = \int \bigl( f(x)+g(x)\bigr)\, \mathrm dx

For summer gælder der lidt mere åbenlyst at ligningen

x^2+y^2 = (x+y)^2

er ret restriktiv for hvilke værdier x og y kan tage.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

#2 Hvad har det at gøre med spørgsmålet?


Skriv et svar til: Integraler som potenser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.