Fysik

Størrelse af magnetfelt

21. januar 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Hvis man skal beregne størrelsen af et magnetfelt hvor protonerne bevæger sig vinkelret på feltlinjerne, hvilken formel skal jeg så bruge? Har fået oplyst radius/afstand, men ikke I strømstyrke..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af mathon

                       \small \overrightarrow{F}=q\cdot \overrightarrow{v}\times\overrightarrow{B}

                       \small F=q\cdot v\cdot B\cdot \sin(\overrightarrow{v},\overrightarrow{B})     
\small \textup{aktuelt:}            
                       \small F=e\cdot v\cdot B\cdot \sin(90^\circ)

                       \small F=e\cdot v\cdot B

                      \small \small B=\frac{F}{e\cdot v}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2018 af mathon

...
       \small \left [ B \right ]=T=\frac{Wb}{m^2}=\frac{Vs}{m^2}=\frac{\tfrac{J\cdot s}{As}}{ m^2}=\frac{N\cdot m}{A\cdot m^2}=\frac{N}{A\cdot m}


Svar #3
21. januar 2018 af Mikkeldkdk

Hverken F, e eller v er oplyst...


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2018 af mathon

\small e=1{.}60218\cdot 10^{-19} As


Svar #5
21. januar 2018 af Mikkeldkdk

Ja så mangler jeg bare kraft og fart


Svar #6
21. januar 2018 af Mikkeldkdk

se opgave


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2018 af mathon

                          \small m_p=1{.}67262\cdot 10^{-27}\; kg
\small \textup{\textbf{v} beregnes af }

                          \small v=\sqrt{\frac{2E}{m_p}}                 \small E=2{.}40327\cdot 10^{-16}\;J           


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2018 af mathon


Svar #9
21. januar 2018 af Mikkeldkdk

Hvad med kraft F?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2018 af mathon

eller af
                      \small r=\sqrt{\frac{2U}{B^2}}\cdot \sqrt{\frac{m}{q}}

                      \small r=\frac{\sqrt{2U}}{B}\cdot \sqrt{\frac{m}{q}}

                      \small B=\frac{\sqrt{2U}}{r}\cdot \sqrt{\frac{m}{q}}
hvoraf

                      \small B=\frac{\sqrt{2U}}{r}\cdot \sqrt{\frac{m_p}{e}}


               


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2018 af mathon

\small \textup{hvor du i a) fik }
                               \small U=1500\;V


Svar #12
21. januar 2018 af Mikkeldkdk

Hvad er det du kalder e?


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2018 af mathon

se #4
             protonens ladning lig e(lementarladningen)


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. januar 2018 af mathon

eller hvis det foretrækkes:

                      \small \small B=\frac{\sqrt{2U}}{\sqrt{r^2}}\cdot \sqrt{\frac{m_p}{e}}=\sqrt{\frac{2U\cdot m_p}{r^2\cdot e}}
                                              


Skriv et svar til: Størrelse af magnetfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.