Matematik

problemregning

21. januar 2018 af hanaan122 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

hej har meget svært ved problemregning 

opg: tænk på en fodboldbane. Den har en midtercirkel med diameter 16 m

hvad er denne cirkels omkreds? den areal? (pi=3,14).

er midtercirklens areal større ell. mindre end klasselokalet? hvor meget?

please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af mathon

       \small \textup{Cirkel\textbf{omkreds}}
                                    \small \small O_{cirkel}=3{.}14 \cdot \left (16\;m \right )

       \small \textup{Cirkel\textbf{areal}}
                                    \small O_{cirkel}=0{.}785 \cdot \left (16\;m \right )^{\, 2}


Svar #2
21. januar 2018 af hanaan122 (Slettet)

men hvad mener de med klasselokale


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2018 af mathon

Det klasselokale, du bliver undervist i i matematiktimerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2018 af ringstedLC

En cirkels omkreds finder du i din formelsamling:

\small \begin{align*} O&=2\cdot \pi\cdot r \end{align}

Du får at vide, at midtercirklen er 16 m. i diameter, så du må starte med, at beregne radius r:

\small \begin{align*} r&=\frac{diameter}{2}\\ r&=\frac{16}{2}\\ r&=\;?\;m. \end{align}

og at du kan bruge pi = 3,14 , Indsæt:

\small \begin{align*} O&=3,14\;\cdot \; ?\;m\\ O&=\;??\;m. \end{align}

En cirkels areal finder du også i din formelsamling:

\small \begin{align*} A&=\pi\cdot r^2\\\end{align}

Indsæt:

\small \begin{align*} A_{cirk.}&=3,14\;\cdot \;?\cdot \;? \\ A_{cirk.}&= {\color{Green} \;? \;m^2.} \\ \end{align}

Så skal du finde ud af om midtercirklens areal er større ell. mindre end dit klasseværelses areal.

Det er sikkert formet som et rektangel, der har arealet:

\small \begin{align*} A_{klassev.}&=b\cdot \l \end{align}

Hvis du kender målene på dit klasse lokale, kan du indsætte og beregne:

\small \begin{align*}A_{klassev.}&={\color{Red} \;?? \;m^2.} \\\\ A_{cirk.}-A_{klassev.}&={\color{Green} \;?\;m^2.}{\color{Red} -\;??\;}= \;??? \;m^2. \end{align}


Svar #5
21. januar 2018 af hanaan122 (Slettet)

men eg kender ikke målene på min klasse


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2018 af ringstedLC

Du kan så måske svare på spørgsmålet om cirklen er større end dit klasse værelse. Hvis du nu siger, at dit klasseværelse er nogenlunde kvadratisk, så har du:

\small \begin{align*} A_{cirk.}&>A_{klassev.}\Downarrow\\ {\color{Green} ?\;m^2.}&>b\cdot b\Downarrow\\ \sqrt{{\color{Green} ?\;m^2.}}&>\sqrt{b\cdot b}\Downarrow\\ \sqrt{{\color{Green} ?\;m^2.}}&>b \end{align}

Hvis den ulighed er sand (prøv at tænke på dit klasselokale) er midtercirklen større end lokalet.

Og så kan du måle lokalet i morgen.


Svar #7
21. januar 2018 af hanaan122 (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.