Kemi

HJÆLP HJÆLP HJÆLP

22. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forklar, hva dder menes med elektronegaktivitet og afgøre om en binding er polær eller upolær, f.eks. bindingerne N-H og P-H


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2018 af mathon

Slå de respektive EN'er op i DPS.


Svar #2
22. januar 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

Vil hellere have et svar, da jeg ikke forstår det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2018 af janhaa

\Delta EN(N-H)=0,9\\ \\ \Delta EN(P-H)=0,1


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2018 af mathon

\small \textup{EN-skalaen g\aa r i princippet fra 0.7-4}
\small \textup{med Fr og Cs 0.7 som de mindst elektronegative nederst i I. hovedgruppe til F 4.0 som det mest }\small \textup{elektronegative \o verst i 7. hovedgruppe.}

\small \textup{En EN-forskel p\aa \ 3 er alts\aa \ en \textbf{meget} stor forskel.}

\small \textup{H har EN 2.1 og N har EN 3.0, en forskel p\aa \ 0.9 = ca. 23\%, hvorfor elektronparret}
\small \textup{er trukket over mod N, dvs N-H er 23\% pol\ae r.}

\small \textup{H har EN 2.1 og P har EN 2.1, en forskel p\aa \ 0 = 0\%, hvorfor elektronparret er delt lige,}
\small \textup{ dvs P-H er upol\ae r.}


Skriv et svar til: HJÆLP HJÆLP HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.