Matematik

Geometri

22. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der vil hjælpe???

Opgave 1

Opgaven hander om ensvinklede trekanter

a)

Betsem længden af hver af siderne BC og B1 og C1

Jeg har fundet skala faktoren for K

Den er B1/B=6/4 =1,5

og B/B1=0,66667

Ved ikke helt om je skal finde siden A1B1 den gir 1,5*5=7,5

Ved ikke helt hvad jeg stille op for at få beregnet siderne BC og B1 ogC1

Håber at nogen kan hjælpe jeg har vedhæftet en fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2018 af mathon

Du skal benytte skalafaktoren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2018 af Mathias7878

\small |BC| = \sqrt{5^2-4^2} = \sqrt{9} = 3 \ \ \ \ \ \ \ \textrm{pga. pythagoras}

\small |B_1C_1| = k \cdot |BC| = 1.5 \cdot 3 = 4.5

- - -

 

 


Svar #3
22. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tusind Tak


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.