Matematik

Trigonometriske funktioner

24. januar 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Hvilken dag på året når Solen højest op over horisonten? Hvor højt når den op? 

Håber, at der sidder en som kan hjælpe mig med spørgsmålet 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2018 af MatHFlærer

12 februar: x=43

18 maj: x=138


Svar #3
24. januar 2018 af Larxx

Forstår ikke lige hvad du mener 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2018 af mathon

#3
\small \small \textup{Bestem - ved opt\ae lling - dag\textbf{nummer} p\aa \ datoerne 12. februar og 18. maj.}


Svar #5
25. januar 2018 af Larxx

Hvad mangler kun hjæl til opgave 2 og 3 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2018 af MatHFlærer

Opgave 2:

Løs ligningen f'(x)=0 i intervallet 0\leq x<365. Der vil være to løsninger, du skal argumentere for at den ene af løsningerne er det rigtige svar. Måske kan du endda også se, hvorfor det ene svar er mere korrekt end det andet. Lad mig give dig et hint: Hvornår har vi årets længeste dag (sådan cirka)?  

Derefter indsætter du resultatet i f(x).

Opgave 3:

Følger lidt af opgave 2. Anvend det andet resultat. Derefter indsætter du resultatet i f(x).

Btw #4 skriver blot, hvordan man skal gøre i opgave 1, men det forklarede jeg dig i din besked du sendte mig. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2018 af mathon

2.
            \small \frac{2\pi }{365}x-1{.}41=\frac{\pi }{2}

            \small 57{.}45^\circ


Svar #9
25. januar 2018 af Larxx

Tak for at i prøver, at hjælpe mig, men forstår stadig ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2018 af mathon

3.
            \small \small \frac{2\pi }{365}x-1{.}41=\frac{3\pi }{2}

            \small 10{,}55^\circ


Svar #11
25. januar 2018 af Larxx

Forstår ikke hvad du mener (Mathon


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. januar 2018 af MatHFlærer

Mathon indsætter blot de løsninger vi fik fra ligningen f'(x)=0 ind i f(x) på x's plads.


Svar #13
25. januar 2018 af Larxx

Går ikke ind på lystavlen 


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Sinusfunktionen har maksimum ved argumentet π/2 og har her værdien 1. Derfor er indholdet af parentesen lig med π/2. Det giver en ligning, hvoraf x kan findes og ud fra x kan datoen findes. Da sin(π/2) = 1, kan den tilsvarende funktionsværdi findes af f(x) = 23.45 * 1 +34.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.