Matematik

monotiforholdene

25. januar 2018 af hddjh (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er bestemt ved f(x) =1/4x^4-4/3x^3+2x^2+3

Bestem monotoniforholdene for f.

hej er der nogen der kan hjælpe, fatter intet


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2018 af Mathias7878

Start med at finde f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0

Du kan derefter prøve at læse følgende link, som giver et fyldestgørende besvarelse på, hvordan man bestemmer monotoniforhold for en funktion.

Se:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2018 af mathon

                  \small f{\, }'(x)=x\cdot \left (x-2 \right )^2


Skriv et svar til: monotiforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.