Kemi

Redox-reaktioner

28. januar 2018 af Idioten93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ethen oxideres til ethan-1,2-diol af permanganat, der selv reduceres til mangan(IV)oxid i en sur opløsning.

Lav en fuldstændi afstemning af denne redox-reaktion.

HJÆLP! tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af mathon

    \small \small \left (\overset{\mathbf{\color{Red} -2}}{C}H_2 \right )_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +7}}{Mn}{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; \left (\overset{\mathbf{\color{Red} -1}}{C}H_2OH \right )_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{\color{Blue} +4}}{Mn}O_2\, _{\textit{(s)}}

\small \textup{afstemning af op- og nedgange:}

    \small 3 \left ( CH_2 \right )_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 3\left (CH_2OH \right )_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}

\small \textup{afstemning af ladning:}

    \small 3 \left ( CH_2 \right )_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 3\left (CH_2OH \right )_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}

\small \textup{afstemning af hydrogen:}

    \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3 \left ( CH_2 \right )_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightarrow \; 3\left (CH_2OH \right )_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}

\small \textup{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2018 af mathon

\small \textup{eventuelt noteret:}

    \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 3 \left ( CH_2 \right )_2\, _{\textit{(g)}}\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; 3\left (CH_2OH \right )_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, MnO_2\, _{\textit{(s)}}


Skriv et svar til: Redox-reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.