Matematik

normalvektor

29. januar 2018 af abey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Igen har jeg problemer med vektorer, og opgaven lyder således:
Linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0. 
Angiv et punkt på linjen og koordinaterne til en normalvektor. 
Angiv ligningen for den rette linje n, der går gennem punktet (4,2) og som er vinkelret på m.

Hvilke metoder skal jeg anvende for at finde resultaterne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2018 af mathon

                        \small \textup{Et punkt er (2,-4)} 
                        \small \textup{En normalvektor er }\overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}                       


Svar #2
29. januar 2018 af abey (Slettet)

#1

                        \small \textup{Et punkt er (2,-4)} 
                        \small \textup{En normalvektor er }\overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}                       

hvordan er du kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2018 af PeterValberg

#0

Se video nr. 21 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2018 af mathon

 \small \textup{En normalvektor til linjen \textit{n} er vektoren:}

                                                                                 \small \small \small \overrightarrow{n_n}=\widehat{ \begin{pmatrix} 3\\-2 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}

\small \textup{En ligning for \textit{n} er:}
                                          \small \small \textup{\textit{n}:}\; \; \begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-4\\ y-2 \end{pmatrix}=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Et punkt på linjen, dvs. en løsning til 3(x-2)-2(y+4)=0

Venstresiden giver 0, f.eks. hvis begge parenteser giver 0.

Begge parenteser giver 0, hvis x=2 og y=-4. Dvs. (2,-4) ligger på linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2018 af mathon

\small \textup{En ligning for \textit{n} er:}
                                          \small \small \textup{\textit{n}:}\; \; \begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-4\\ y-2 \end{pmatrix}=0

                                          \small \small \small \textup{\textit{n}:}\; \; 2x+3y-14=0

                                         


Skriv et svar til: normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.