Matematik

Monitoniforhold

30. januar 2018 af Jokkefar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er sku havnet i en lille lorte situation, med en lidt sen frist på en aflevering, og sidder nu fast her.

En funktion f er bestemt ved 
f(x)=(x2-8)*e-x
Bestem monotoniforholdene for f. 

håber der er nogen som kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2018 af mathon

\textup{Differentier f\o rst.}


Svar #2
30. januar 2018 af Jokkefar (Slettet)

Er jeg helt væk hvis jeg siger det så bliver f(x)=2x*e?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2018 af mathon

               Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2018 af mathon

                f(x)=(x^2-8)\cdot e^{-x}      \small \textup{Brug produktregel og regel for sammensat funktion.}


Svar #5
30. januar 2018 af Jokkefar (Slettet)

hahahha så har jeg ingen ide om hvad det er, kan umuligt være langt fra ahaha


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2018 af mathon

                f{\, }'(x)=2x\cdot e^{-x}+\left(x^2-8\right)\cdot e^{-x}\cdot (-1)=

                             2x\cdot e^{-x}-\left ( x^2-8 \right ) \cdot e^{-x}=

                             \left ( 2x-x^2+8 \right ) e^{-x}=

                             \left ( -x^2+2x+8 \right ) e^{-x}=

                             -\left (x+2 \right )\left (x-4 \right )e^{-x}


Svar #7
30. januar 2018 af Jokkefar (Slettet)

Okay Tusind tak for det, har fundet ud af det hele nu


Skriv et svar til: Monitoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.