Matematik

Bestem omkostninger

01. februar 2018 af RIPMat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det samlede årlige omkostninger ved en produktion af varem BR8Q er givet ved 

C(x)= 0,01x^3-0,4^2+7x+880   , x>0

Hvor C(x) er de samlede årlige omkostninger (i 1000 kr.), og x er produktionsstørrelse (i 1000 kr stk)

a) Bestem de samlede årlige omkostninger ved en produktionsstørelse på 14000 stk. 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Bruger Ti-Nspire som matematik program. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af Mathias7878

Du skal erstatte 14 med x, da x er produktionsstørelsen (i 1000 kr. stk)

- - -

 

 


Svar #2
01. februar 2018 af RIPMat (Slettet)

Og hvad skal jeg så gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2018 af Mathias7878

Erstatte x med 14, dvs. du skal bestemme:

  \small C(14) = 0.01\cdot 14^3-0.4 \cdot 14^2+7 \cdot 14+880

hvilket du kan gøre ved først at definere din funktion i TI-nspire, hvor du skriver c(x):= og så funktionen og derefter skriver c(14) og så udregner den det for dig.

- - -

 

 


Svar #4
01. februar 2018 af RIPMat (Slettet)

Hvad så med næste opgave.

De gennemsnitlige variable endhedsomkostninger er givet ved VE(x)=C(x)-c80)/x

Bestem en forskrift for de variable endhedsomkostninger og bestem den produktionsstørrelse, som minimerer VE


Skriv et svar til: Bestem omkostninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.