Matematik

hvordan reducere man 2*(y-x)-(2y-x) og a-2*(3+a)

02. februar 2018 af astrid12345678 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg sider her og skal lave en aflevering men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal reducere 2*(y-x)-(2y-x). og a-2*(3+a) plejer godt at finde ud af det kan bare ikke huske hvordan man gør. Det ville være en rigtig stor hjælp hvis en kunne give en forklaring på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2018 af Mathias7878

Du skal bruge nogle regneregler:

  \small a\cdot (b-c) = ab-ac

og

  \small -a\cdot (b+c) = -ab-ac

samt hvis du ophæver en minusparentes, så skiftes fortegnene inde i parentesen, dvs. + bliver til - og omvendt.

Prøv nu at reducere dine udtryk og skriv, hvad du får af resultater.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2018 af Stats

2·(y - x) - (2y - x) = 2y - 2x - 2y - x = -3x

a - 2·(3 + a) = a - 6 - 2a = -6 - a = -1·(6 + a)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2018 af Mathias7878

Fejl i #2's nummer 1:

  \small 2\cdot (y-x)-(2y-x) = 2y-2x-2y+x = -x

- - -

 

 


Skriv et svar til: hvordan reducere man 2*(y-x)-(2y-x) og a-2*(3+a)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.