Matematik

parralelforskydning

03. februar 2018 af Brugfordinhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Idet det oplyses, at parablen for andengradspolynomiet f(x) har rødderne: 
p = -4; og q = 4;samt højjden 15 (a er positiv), skal du finde en forskrift for parablen.

Er der en venlig sjæl der kan forklare mig, hvordan det her skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2018 af ringstedLC

Hvad menes med højde? Vedhæft opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2018 af SuneChr

# 0
Hvis højden, som du kalder den, er afstanden fra toppunktet til x-aksen, er forskriften
y = 15/16(x2 - 16)
Det ses let, at
(- 4 , 0) , (4 , 0) og (0 , - 15)  tilfredsstiller forskriften for parablen.


Skriv et svar til: parralelforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.