Matematik

Fordoblingstiden

04. februar 2018 af GymLiv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Har en opgave der driller.

Skal jeg ikke bruge log til at løse den? og i så fald, hvordan når jeg derhend til?

Opgaven er vedlagt som billede

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2018 af Prionia (Slettet)

Fordoblingskonstanten  er

T = (log 2) / (log 1.05)

Resultatet er, t = 14, 2 år


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2018 af Prionia (Slettet)

N = 250 · 1.05t

N = 250 · 1.050

N = 250 · 1 = 250 dyr ved tiden 0

Så skal du finde tiden hvor bestanden er fordoblet, altså 500 dyr

500 = 250 · 1.05t

500/250 = 1.05t

2 = 1.05t

log 2 = t ·( log 1.05)

(log2) /log ( 1.05) = t

14.2 = t


Svar #3
04. februar 2018 af GymLiv (Slettet)

Mange tak


Svar #4
04. februar 2018 af GymLiv (Slettet)

Prionia, hvordan får du t ned foran log(1,05)?


Svar #5
04. februar 2018 af GymLiv (Slettet)

er det bare ved at tage log?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. februar 2018 af Prionia (Slettet)

2 = 1.05t  Tag logaritmen på begge sider

log 2 = log 1.05t

log 2 = t · log 1.05


Skriv et svar til: Fordoblingstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.