Matematik

HJÆLP!

05. februar 2018 af Natacha215 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Har problem med opgave 5a. Man skal desolve den på ti-nspire, men hvad skal man skrive? opgaven er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2018 af AMelev

a:=0.07

DeSolve(y'=a*(20+5*t-y) and y(0)=20,t,y)


Svar #2
05. februar 2018 af Natacha215 (Slettet)

Tusind tak! kan du fortælle hvordan man skriver b´eren ind på ti-nspire? kan ikke få det til at virke


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2018 af AMelev

Marker det, du har lavet, højreklik > Handlinger > Deaktiver (så ændres det ikke efterfølgende)

Så skriver du delvar a (for at slette værdien a = 0.07)
Løs igen med desolve, men nu med a som ukendt.
Så definerer du f(x) som den funktion, du har fået som løsning
Derefter indsætter du oplysningen og løser ligningen mht. a.
NB! Du får flere resultater, som du skal reflektere over.


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.