Kemi

Hjælp til idealgasligning

07. februar 2018 af louiselort (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opskriv idealgasloven og anvend denne til fx at beregne voluminet af 2 mol O2 (g) med et tryk på 1,0 bar ved en temperatur på 100 graders celcius

P * V = n * R * T

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af mathon

             \small V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(2\;mol)\cdot \left ( 0{.}083145\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{.}15+100)\; K \right )}{1{.}0\; bar}


Skriv et svar til: Hjælp til idealgasligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.