Matematik

Eksponentiel

07. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

y=3200*e-0,082x

1) bestem fremskrivningsfaktorens grundtal 

2) Hvad er vækstraten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af peter lind

1) brug at e-kx = (e-k)x = ax


Svar #2
07. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Jeg forstår ikke din forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2018 af AMelev

Du har 3200 som b- værdien og så e-0,082·x = ek·x, hvor k = -0.082. Så benytter du potensreglen som #1 angiver og får derved dit a, som er det tal, der opløftes i x.
Gå i gang og se, om du ikke selv kan løse problemerne undervejs.


Svar #4
07. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2018 af peter lind

Der gælder helt alment at bx*y = (bx)y


Svar #6
07. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

e-k*x


Svar #7
07. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Men hvad er x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2018 af mathon

x er den uafhængigt variable.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. februar 2018 af mathon

                \small y=3200\cdot \left (e^{-0{.}082} \right )^x=3200\cdot 0{.}921272^{\, x}


Svar #10
07. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

Vil det sige at fremskrivningsfaktoren er 0,921272x


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. februar 2018 af mathon

             

\small \textup{Fremskrivningsfaktoren er }0{.}921272  \small \textup{(uden x)}


Svar #12
07. februar 2018 af Sarah3310 (Slettet)

så 0,921272-1 er vækstraten


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. februar 2018 af MatHFlærer

Ja

Skriv et svar til: Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.