Matematik

Integralregning - HASTER!

08. februar 2018 af Kevine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært med at finde ud hvordan jeg kan løse denne opgave

Link til opgave:https://imgur.com/a/cDO06

Det vil være virkelig hjælpsom hvis jeg kan få trinene til at hvad jeg skal gøre for at løse opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2018 af AMelev

Så vidt jeg kan se, mangler der oplysninger. I teksten står der, at formlerne for de to funktioner skulle være introduceret ovenfor.


Svar #2
08. februar 2018 af Kevine (Slettet)

#1

Så vidt jeg kan se, mangler der oplysninger. I teksten står der, at formlerne for de to funktioner skulle være introduceret ovenfor.

Jeg fandt det her der står bare funktionerne for p(x) og en anden f(x)

https://imgur.com/a/P5DKF


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2018 af AMelev

f(x)=c\cdot \sqrt{x}-d\cdot x \:\: \textup{og}\:\: p(x)=a\cdot x+b
f har maksimum i (1/2,1/4). Den oplysning er i virkeligheden to:
1) f '(1/2) = 0
2) f(1/2) = 1/4
Det giver dig to ligninger til at bestemme de to ubekendte c og d.
NB! x skal stå uden for kvadratrodstegnet i f. I linket har du skrevet det under.

f og p mødes i punktet A med førstekoordinat x = 1, så f(1) = p(1).
Desuden skal kurven være glat, så f '(1) = p'(1):
Det giver dig to ligninger til bestemmelse af a og b.
Jeg går ud fra, det er det sidste del af opgaven går ud på, selv om du ikke har det med.

PS! Opgaven har ikke meget med integralrening at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2018 af mathon

\small \textup{Vis at }f(x)=\tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{2x}-\tfrac{1}{2}x\textup{ opfylder}\small \textup{Vis at }f(x)=\tfrac{1}{2}\cdot \sqrt{2x}-\tfrac{1}{2}x\textup{ opfylder:}

\small \textup{Vingen p\aa \ sit h\o jeste punkt, en halv meter fra vingefronten}
\small \textup{er 25 cm h\o j }
\small \textup{dvs at f har toppunkt i punktet }\left ( \tfrac{1}{2},\tfrac{1}{4} \right ).


Skriv et svar til: Integralregning - HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.