Matematik

ortogonale

08. februar 2018 af brojjjjjj (Slettet) - Niveau: A-niveau

B) Bestem derefter t, så de bliver ortogonale for  (t-3)x-4y=2 og tx+y=8

er jeg den eneste der ikke får skalarproduktet til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2018 af mathon

\small \textup{Ortogonalitetskrav:}
                                       \small \begin{pmatrix} t-3\\ -4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t\\1 \end{pmatrix}=0         \small \textup{da ortogonale linjer har ortogonale normalvektorer.}            


Svar #2
08. februar 2018 af brojjjjjj (Slettet)

Jamen jeg får det ikke til at passe, da det bliver en andengradsligning


Svar #3
08. februar 2018 af brojjjjjj (Slettet)

og d bliver mindre end 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2018 af mathon


                                      \small \begin{pmatrix} t-3\\ -4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t\\1 \end{pmatrix}=0

                                      \small \left ( t-3 \right )\cdot t+(-4)\cdot 1=0

                                      \small t^2-3t-4=0              \small d=5^2

                                      \small t=\left\{\begin{matrix} -1\\4 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.