Matematik

Ortogonale

08. februar 2018 af brojjjjjj (Slettet) - Niveau: A-niveau

\binom{t-1}{2} og\binom{t}{-1}

Skal beregne t, således determinatnten giver 0. Min facitliste siger -1/3, men kan ikke få det til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2018 af JulieW99

(t-1)*(-1)-(2*t)=0

Løs så for t.

- - -

Vh Julie


Svar #2
08. februar 2018 af brojjjjjj (Slettet)

t-2-2t=0

-t=2

t=-2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small \begin{pmatrix} t-1\\ 2 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} t\\ -1 \end{pmatrix} = 0

  \small (t-1)\cdot (-1)-2\cdot t

  \small -3t +1 = 0

  \small -3t = -1

  \small \small t = \frac{-1}{-3} = \frac{1}{3}

  

  

- - -

 

 


Svar #4
08. februar 2018 af brojjjjjj (Slettet)

Tak for Hjælpen  Mathias :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2018 af JulieW99

-*- giver plus. Start med at læse op på de basale regneregler og hvordan du ganger ind i en parentes. :)

-t+1-2t=0

-3t=1

t=-1/3

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2018 af Mathias7878

Hvis du har skrevet det rigtigt op, bliver resultatet:

  \small x = \frac{1}{3} \ \ \ \ \textup{og ikke} \ \ \ \ x= -\frac{1}{3}

- - -

 

 


Svar #7
08. februar 2018 af brojjjjjj (Slettet)

Måske du selv skulle starte med det. 


Svar #8
08. februar 2018 af brojjjjjj (Slettet)

Super Mathias, ja du har ret :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2018 af JulieW99

Jeg tænker at tastefejl kan forekomme når det går lidt stærkt. Kunne jeg ikke mine regneregler ville jeg formegentligt ikke få de karakterer jeg gør. Det ville da i al fald besværliggøre prøven uden hjælpemidler. :)

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2018 af Mathias7878

#7 #9 no hard feelings pls...

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. februar 2018 af JulieW99

#10, jeg mente nu også #8 i al venlighed, lige så vel som #9.

Til #0 og overskrift: ortogonale vektorer, er når prikproduktet er 0. Når determinanten er 0, er de parallele. 

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small \small \begin{pmatrix} t-1\\ 2 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} t\\ -1 \end{pmatrix} = 0

  \small (t-1)\cdot t+2\cdot (-1) = 0

  \small t^2-t-2 = 0

Ortogonalitet kræver, at:

  \small t = \left\{\begin{matrix} 2\\ -1 \end{matrix}\right.

  

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.