Fysik

Spændinger

10. februar 2018 af Kristensenalex - Niveau: A-niveau

Håber at i kan hjælpe :-)

To spændinger, med samme frekvens og begge med effektivvæedi 220 V, er faseforskudt 120º

a) Beregn spændingernes sum

b) Beregn spændingernes differens


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2018 af peter lind

A*sin(ωt) + A*sin(ωt-120º) =  sæt A ud foran en parentes og brug formlen for summe af to sinusfinktioner


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2018 af mathon

          \small \left (311{.}127\; V \right )\cdot \sin(\omega t)+\left (311{.}127\; V \right )\cdot \sin\left(\omega t+\tfrac{2\pi }{3}\right)=\left (311{.}127\; V \right )\cdot \sin\left ( \omega t+\tfrac{\pi }{3} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2018 af mathon

          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \small\left (311{.}127\; V \right )\cdot \sin\left(\omega t+\tfrac{2\pi }{3}\right)- \left (311{.}127\; V \right )\cdot \sin(\omega t)=\sqrt{3}\cdot \left (311{.}127\; V \right )\cdot \cos\left ( \omega t+\tfrac{\pi }{3} \right )=\left (538{.}888\;V \right )\cdot \sin\left ( \omega t+\tfrac{5\pi }{6} \right )


Svar #4
11. februar 2018 af Kristensenalex

Hvordan kommer du frem til 311,127 V?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2018 af ringstedLC

b) Spændingsdifferensen mellem to faser, der forskudt 120º, er spændingen i et 380 Voltsudtag.

\begin{align*} V_{f_1-0}&=220\; V\Downarrow\\ V_{f_1-f_2}&=220\cdot \sqrt{3}\simeq 380\;V \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2018 af mathon

             \small U_{ef\! f}=\frac{U_{max}}{\sqrt{2}}
             \small U_{max}=\sqrt{2}\cdot U_{ef\! f}=\sqrt{2}\cdot \left ( 220\;V \right )=311{.}127\; V


Svar #7
11. februar 2018 af Kristensenalex

Hvad skal jeg sætte ind på ωt plads?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2018 af peter lind

Du skal bare skrive ωt. Du skal altså ikke erstatte det med noget.


Skriv et svar til: Spændinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.