Matematik

Differentialligning

14. februar 2018 af David0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan laver jeg opgave b på TI-Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2018 af Meppo

Brug kommandoen

desolve(m' = 45 - 4t - 0.082m \, and \, m(0) = 0, t, m)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2018 af mathon

                            
                       \small M{\, }'+0{.}082M=45-4t\;\textup{ l\o st med "panserformlen"}
\small \textup{giver:}
                       \small M(t)=Ce^{-0{.}082t}-48{.}7805t+46{.}1035
\small \textup{og}
                       \small M(0)=Ce^{-0{.}082\cdot 0}-48{.}7805\cdot 0+46{.}1035=0
                                    \small C+46{.}1035=0

                                    \small C=-46{.}1035

                       \small M(t)=-46{.}1035e^{-0{.}082t}-48{.}7805t+46{.}1035


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2018 af Meppo

Jeg tror at du er kommet til at indsætte forkert i løsningen til panserformlen, mathon.

Du har vist sat et minus foran stamfunktionen til 0,082 inde under integraltegnet.

Her er min løsning (tjekket i Maple):


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2018 af mathon

\small \textup{Jeg kan bekr\ae fte, at jeg har en regnefejl i }\#3
\small \textup{og at den korrekte l\o sning er angivet i }\#4.

\small \textup{TAK til Meppo for faglig \aa rv\aa genhed til alles bedste!}


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2018 af Meppo

Helt i orden, mathon!

Tak for at have klarificeret.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.