Matematik

Potenssammenhæng (tsunami)

15. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sammenhængen mellem en tsunamis hastighed og vanddybden, den befinder sig ved, er givet ved ligningen:

y=3,132*d^{0,5}

1. Hvor mange gange større er tsunamiens hastighed ved vanddybden d1, end ved vanddybden d, når d1 er 5 gange større end d?

Skal jeg sige 0,5*5=2,5 gange større?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2018 af StoreNord

Nej


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-02-15 22-33-59.png


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Hvor mange gange større hastigheden er ved dybde d2 end ved dybde d fås
ved at dividere hastigheden ved dybde d2 med hastigheden ved dybde d

\text{antal-gange-stoerre} =\frac{3.132(d_2)^{0.5}}{3.132d^{0.5}}=\frac{3.132(5d)^{0.5}}{3.132d^{0.5}}=\frac{ 5^{0.5}d^{0.5}}{d^{0.5}}=5^{0.5}


Skriv et svar til: Potenssammenhæng (tsunami)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.