Fysik

Opgaver om lys - fysik C

17. februar 2018 af Mills1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har nogle spørgsmål som jeg ikke forstår, håber nogle vil hjælpe - tak på forhånd.

En terrorist prøver at blænde piloten i et fly med en laser. Laseren rammer ruden ind til cockpittet med en vinkel på 60 grader, hvor den reflekteres. Hvad er udfaldsvinklen?

Hvad er frekvensen af blåt lys, hvis det oplyses at bølgelængden er 400nm? I må antage at lyset bevæger sig i vakuum.

En fysiker måler bølgelængderne, som et atom udsender. Han måler 5 bølgelængder i det synlige spektrum.

lambda1 = 480nm lambda2 = 490nm lambda3 = 583nm lamda4 = 630nm lambda5 = 655nm.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2018 af ringstedLC

1)

2)

f=\frac{c}{\lambda},\;c=lyset\;hastighed,\;\lambda=b\o lgel\ae ngde

3) Hvad er spørgsmålet?


Skriv et svar til: Opgaver om lys - fysik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.