Matematik

Differentialligning

17. februar 2018 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave både a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2018 af peter lind


Svar #2
17. februar 2018 af ElNino198 (Slettet)

Bruger N-spire


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2018 af peter lind

Brug separtion af variable. dM/M2 = -kdt


Svar #4
17. februar 2018 af ElNino198 (Slettet)

Skal jeg ikke bare bruge desolve?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2018 af peter lind

det kan du da også


Svar #6
17. februar 2018 af ElNino198 (Slettet)

I anden del skal jeg så sætte 60 ind i m(t) i den forskrift jeg har fundet?


Svar #7
17. februar 2018 af ElNino198 (Slettet)

Har fået m(t)=((1680)/(t+24))  hvordan finder jeg m'(60)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2018 af fosfor (Slettet)

differentier og indsæt t=60


Svar #9
17. februar 2018 af ElNino198 (Slettet)

Det virker ikke for fejl argument???


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2018 af peter lind

Så må du have tastet forkert ind på din lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2018 af mathon

             \small M{\, }'(t)=\frac{-1680}{(t+24)^2}


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. februar 2018 af fosfor (Slettet)

hvad har du skrevet


Svar #13
17. februar 2018 af ElNino198 (Slettet)

Dette har jeg skrevet


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. februar 2018 af peter lind

Du beder jo om at den skal løse en ligning ikke at beregne M(t)


Brugbart svar (0)

Svar #16
17. februar 2018 af AMelev

Mht. M’(60) kan den jo iflg. differentialligningen bestemmes som -k*(M(60))^2 = -k*20^2

Brugbart svar (0)

Svar #17
18. februar 2018 af AMelev

 

 Hvis du vil gå omvejen, skal du først bestemme f '(t) og derefter beregne f '(60)


Svar #18
19. februar 2018 af ElNino198 (Slettet)

#14, #11 hvordan finder i frem til det 


Brugbart svar (0)

Svar #19
19. februar 2018 af mathon

\small \textup{enten benytter du}
                                \small \frac{\mathrm{d} N}{\mathrm{d} t}=-\tfrac{1}{1680}\cdot M^2=-\tfrac{1}{1680}\cdot\left (\tfrac{1680}{t+24} \right )^2
\small \textup{eller}
                                \small M{\, }'(t)=\tfrac{-1680}{\left (t+24 \right )^2}


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. februar 2018 af mathon

#18
                                         \small \frac{\mathrm{d} M}{\mathrm{d} t}=-k\cdot M^2
\small \textup{de variable separeres}
                                         \small \frac{ -1}{M^2}\, \mathrm{d}M=k\cdot\mathrm{d} t
\small \textup{som integreres}
                                         \small \int \frac{ -1}{M^2}\, \mathrm{d}M=\int k\cdot\mathrm{d} t

                                         \small \frac{1}{M(t)}=kt+C
\small \textup{samt}
                                         \small \frac{1}{M(0)}=\frac{1}{70}=k\cdot 0+C

\small \textup{dvs}
                                         \small \frac{1}{M(t)}=kt+\frac{1}{70}
\small \textup{og}
                                         \small \frac{1}{M(60)}=\frac{1}{20}=k\cdot 60+\frac{1}{70}

                                         \small k\cdot 60=\frac{1}{20}-\frac{1}{70}=\frac{7-2}{140}=\frac{5}{140}=\frac{1}{28}

                                         \small k=\frac{1}{28\cdot 60}=\frac{1}{1680}

\small \textup{hvoraf}
                                        \small M(t)=\frac{1}{\frac{1}{1680}\cdot t+\frac{1}{70}}           \small \textup{br\o ken forl\ae nges med 1680}

                                        \small M(t)=\frac{1680}{ t+24}
\small \textup{og}
                                        \small M{\, }'(t)=1680\cdot \frac{-1}{( t+24)^2}=\frac{-1680}{( t+24)^2}                       


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.