Matematik

Bestemme en forskrift for parabel

18. februar 2018 af Juliec10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey!

Er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig med at bestemme forskriften for parablen der ligger i 1. kvadrant???

_ Figuren er vedlagt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2018 af AMelev

f(x) = a·x2 + b·x + c

Så vidt jeg læser tegningen, ved du, at f(0) = f(500) = 175.
Du ved også, at toppunktets 2.koordinat er 120.
Af symetrigrunde ligger toppunktets 1.koordinat midt mellem 0 og 500.

Så kan du opstille 3 ligninger og bestemme konstanterne a, b og c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2018 af mathon

    solve(120=a*250^2+b*250+175 and 175=a*500^2+b*500+175,{a,b})


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2018 af peter lind

Du har at funktionen har toppunkt i 250 så f('(250) = 0 så y= a(x-250)2 +b , endvidere har du at f(250) = 120 og f(0) =175


Svar #5
18. februar 2018 af Juliec10 (Slettet)

Tusind tak allesammen! 

Peter Lind: er det meningen at du har skrevet "f'(250)=0" eller mener du f(250)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2018 af fosfor (Slettet)

 f(250) = 120     (det halve af 240)


Skriv et svar til: Bestemme en forskrift for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.