Matematik

Opstil en ligning for tangenten til grafen for g i P

18. februar 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har løst a), og f er en løsning til differentialligningen.

Jeg har dog svært ved at se hvorledes b) skal løses.

Jeg skal vel bruge tangentens ligning .. Og videre kan jeg ikke rigtigt komme.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2018 af Mathias7878

Tangenten for g er en lineær funktion på formen y = ax+b, hvor a og b igennem punktet P(1,2) kan bestemmes ved:

  \small \small a = \frac{dy}{dx} = \frac{2y}{x}+y

samt

  \small \small b = y-ax

- - -

 

 


Svar #2
18. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Hvordan vides det, at g er en lineær funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. februar 2018 af Mathias7878

.. fordi en tangent er en ret linje, dvs. en lineær funktion på formen y = ax+b.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2018 af Anders521

#2

Hovsa, prøv at læse den første linje i #1 endnu en gang. Det er tangenten for g, hvis graf er en ret linje.  


Svar #5
18. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Nå ja! Tak. 


Skriv et svar til: Opstil en ligning for tangenten til grafen for g i P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.