Matematik

Omkostningsfunktion

18. februar 2018 af Jegvedingenting - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvordan får han 3 · (12 - y)til 3 · (144 - 24y...)

144 ved jeg godt hvordan, men hvordan får han 24y?

http://tinypic.com/view.php?pic=4hqvz6&s=9


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2018 af Mathias7878

Kvadratsætningen siger, at:

  \small (a-b)^2 = a^2+b^2-2ab

hvor a = 12 og b = -y giver:

  \small 12^2+(-y)^2+2\cdot 12\cdot (-y) = 144+y^2-24y

- - -

 

 


Svar #2
18. februar 2018 af Jegvedingenting

Mange tak. Det hjalp lige at prøve sætningen efter. 


Skriv et svar til: Omkostningsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.