Fysik

Beregn hastighed

19. februar 2018 af tømrerpølsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En partikel med massen m er påvirket af en vandret kraft F. Partiklen glider stykket delta-s på et vandret ru underlag, friktionskoefficient u.

a) Beregn partiklens fart efter forskydningen delta-s, idet partiklen starter fra hvile.

Data: m = 75kg ; F = 0,45 kN ; u = 0,30 ; delta-s = 0,85m ; \sum W= 194,69 J

Okay, er gået helt i stå her. Hvad er fremgangsmåden her? Kigger på arbejdssætningen og kinetisk energi, men kan slet ikke få det til at ligne noget... Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2018 af mathon

\small \textup{Det af kraften udf\o ret arbejde er lig med legemets energi\ae ndring.}

                           \small F\cdot s=\tfrac{1}{2}m\cdot \left (\Delta v \right )^2    \small \textup{da }\Delta E_{pot}=0

                           \small v=\sqrt{\frac{2\cdot F\cdot s}{m}}              \small \textup{her er }\Delta v=v\textup{, da legemet starter fra hvile.}


Svar #2
19. februar 2018 af tømrerpølsen (Slettet)

Okay, tak! Så man skal slet ikke bruge friktionskoefficienten eller summen af kræfterne (w) til noget her? Det var nok det der forvirrede lidt

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2018 af mathon

\small \textup{Korrektion:}

\small \textup{Det af den resulterende kraft udf\o rte arbejde er lig med legemets energi\ae ndring.}

                           \small \small \left ( 229{.}95\;N \right )\cdot s=\tfrac{1}{2}m\cdot \left (\Delta v \right )^2    \small \textup{da }\Delta E_{pot}=0

                           \small v=\sqrt{\frac{2\cdot \left ( 229{.}95\;N \right )\cdot s}{m}}              \small \textup{her er }\Delta v=v\textup{, da legemet starter fra hvile.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2018 af mathon

                       \small F_{frik}=\mu \cdot m\cdot g=0{.}3\cdot \left (75\;kg \right )\cdot \left( 9{.}82\;\tfrac{N}{kg} \right )=220{.}95\;N

                       \small \small F_{res}=F-F_{frik}=\left ( 450\;N \right )-\left (220{.}95\;N \right )=229{.}95\;N

                      


Skriv et svar til: Beregn hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.