Matematik

Mat - Hjælp pls

20. februar 2018 af jason123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I  år 2006 scorede fodboldspilleren Xabi Alonso et mål fra sin egen banehalvdel

Boldens bane kan tilnærmelsesvist beskrives ved kurven h(x) = −0.005x 2 + 0.3x, hvor x er angivet i meter.

a) Antag at h(x) er boldens højde som funktion af afstanden x, og x = 0 er boldens position idet sparket netop udføres. Beregn boldens maksimale højde over jorden.

b) Hvor langt er sparket (hvis det antages, at sparkets længde er fra bolden netop forlader jorden til den rammer jorden igen)?

- Jeg er helt blank, altså ved ikke hvad / hvordan jeg skal udregne opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2018 af fosfor (Slettet)

a) Find toppunktets koordinater.
b) h(x) er et andengradspolynomium. Find rødderne. Svaret er (absoultværdien af) røddernes differens.


Svar #2
20. februar 2018 af jason123 (Slettet)

Altså det forstår jeg ikke, kan de ikke skære det ud i pap... i know im stupid but yea.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Se videoerne om andengradspolynomier på http://frividen.dk


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2018 af AMelev

Andengradspolynomiet har forskriften p(x) = a·x2 + b·x + c
Din forskrift er, h(x) = −0.005x2 + 0.3x, så a = -0.005, b = 0.3 og c = 0.

Så kan du indsætte i toppunktsformelen og løsningsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2018 af Larxx

Har du forstået ? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r c=0:}
                         \small \small x=\frac{-b\mp b}{2a}=\left\{\begin{matrix} -\frac{b}{a}\\ 0 \end{matrix}\right.

\small \textup{Toppunkt:}
                         \small T=\left ( -\frac{b}{2a},-\frac{b^2}{4a} \right )


Skriv et svar til: Mat - Hjælp pls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.