Matematik

Analytisk plangeometri (Distanceformel)

25. februar 2018 af Nyu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lige meget hvad jeg gør, kan jeg ikke få distanceformlen til at virke! Jeg skal finde distancen fra punkt (2;5) til ligningen -1/2x + 1. Jeg sætter tallene ind i distanceformlen og får noget med 5,7, når det burde give præcis 5. (Se hvordan jeg har gjort i den vedhæftende fil). Hvad er det jeg gør forkert?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Samme fejl som her


Svar #2
25. februar 2018 af Nyu (Slettet)

Ved ikke hvor paranteserne skal være. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af mathon

                   \small \mathrm{dist\left (l,P(x_o,y_o)\, |\, \tfrac{\left | a\cdot x_o-y_o+b \right |}{\sqrt{a^2+1}} \right )}

                   \small \mathrm{dist\left (l,P(2,5)\, |\, \tfrac{\left | -\tfrac{1}{2}\cdot 2-5+1 \right |}{\sqrt{ \left (-\tfrac{1}{2} \right )^2+1}} \right )}

                   \small \small \mathrm{dist\left (l,P(2,5)\, |\, \tfrac{\left | -\tfrac{1}{2}\cdot 2-5+1 \right |}{\sqrt{ \left (-\tfrac{1}{2} \right )^2+1}} \right )}=2\sqrt{5}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Der er ikke en bestemt måde de skal være på, sålænge de nødvendige er med.

Når en potens og minus er i kombination gælder:
-22 = -(22) = -(4) = -4            <----- potens først
(-2)2 = 4                                <----- minus først


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2018 af AMelev

Formlen er rigtig, men der mangler parentes om -½ i nævneren.
Hvorfor mener du, at afstanden skal være 5? Jeg får 2√5.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2018 af ringstedLC

#5 Formlen er ikke rigtig, da tælleren skal være numerisk.

Resultatet er 2\sqrt{5}\cong 4.47


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2018 af AMelev

#6 Du har ret.


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri (Distanceformel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.