Matematik

Bestem koordinatsættet til projektion af vektorerne

24. februar 2018 af Mitnavne (Slettet) - Niveau: B-niveau

\underset{a}{\rightarrow} = \binom{1}{3} \underset{b}{\rightarrow} = \binom{-2}{1}

Jeg har brugt formlen; Se link 

Men i sidste fase får jeg det til; 1/√-3 *  \binom{-2}{1}
Og da man ikke kan tage kvadratroden af minus-tal, ved jeg ikke hvad jeg har gjort forkert, hat prøvet at regne den ud flere gange uden lykke.

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2018 af fosfor (Slettet)

|b| = √((-2)2 + (1)2) = √(5)

Ikke
|b|  ≠ √(-22 + 12) = √(-3)


Svar #2
24. februar 2018 af Mitnavne (Slettet)

Nårh, var det fordi jeg sat parenteserne forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2018 af mathon

\small \textup{Bestem vektor }\overrightarrow{a}\textup{'s projektion p\aa \ vektor }\overrightarrow{b}

           \small \overrightarrow{a}_{\overrightarrow{b}}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{b} \right |^2}\cdot \overrightarrow{b}=\left (\frac{\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -2\\1 \end{pmatrix}}{(-2)^2+1^2} \right ) \cdot \begin{pmatrix} -2\\1 \end{pmatrix}=\frac{1}{5}\cdot \begin{pmatrix} -2\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -\frac{2}{5}\\ \frac{1}{5} \end{pmatrix}


Svar #4
24. februar 2018 af Mitnavne (Slettet)

? jeg har brugt den formel, eller hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2018 af fosfor (Slettet)

#2 Kan ikke se hvad du har gjort


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2018 af ringstedLC

#2

Nårh, var det fordi jeg sat parenteserne forkert? 


\begin{align*} -2^2+1^2&=-4+1=-3\\ (-2)^2+1^2&=4+1=5 \end{align}


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til projektion af vektorerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.