Matematik

Vektor i 2D

25. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har beregnet længderne 

\left | \vec{CA} \right |=5

\left | \vec{CB} \right |=5

\left | \vec{AB} \right |=7,071

Vis ved Pythagoras, at trekanten er retvinklet.

Hvordan gør jeg det?


Svar #1
25. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Altså jeg har sagt \left | \vec{AB} \right |^2=5^2+5^2 og løst ligningen i wordmat. Hvor resultatet så giver 7,071. Er det nok at vise det på den måde?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2018 af mathon

                    \small c^2=5^2+5^2

                    \small \small c=\sqrt{5^2\cdot 2}=5\sqrt{2}\approx 7{.}07107


Skriv et svar til: Vektor i 2D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.