Matematik

En funktion f er givet ved

25. februar 2018 af jjust12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = -0,00105X^3 + 0,0467x^2 - 0,452x + 4,78

Grafen f afgrænser sammen med koordinatsystemets kaser og linjen med ligningen x = 20 en punktmængde M, der har et areal.

a) Bestem arealet af M

Det indre i vasen har form som det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360(grader) omkring førsteaksen. Enheden på akserne er i cm.

B) bestem vasens rumfang.

nogle gode råd til at løse opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2018 af peter lind

A = ∫020|f(x)dx

V =π ∫020f(x)2dx


Svar #2
26. februar 2018 af jjust12 (Slettet)

Passer det at jeg skal finde stamfunktionen når jeg skal beregne arealet ?

Og skal jeg også finde stamfunktionen når jeg skal beregne volumen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af Mathias7878

Ja, men du skal nok gøre det vha. dit matematik-program.

- - -

 

 


Svar #4
26. februar 2018 af jjust12 (Slettet)

Ok, tak! Skal jeg tilføje konstanten med altså +k eller fjerne det?

Hvad jeg mener er når jeg trækker dem fra hinanden f.eks. : f(x) = 6x^2

så bliver det F(x) = 2x^3 + k

så sætter jeg 0 og 20 ind på x plads. 

2*20^3 + k - 2*0^3 + k

Det er det jeg mener skal +k være med eller er det uden + k som:

2*20^3  - 2*0^3 

Jeg vil bare være sikker


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2018 af Mathias7878

\small \int_{0}^{20}f(x)dx = \begin{bmatrix} F(x)\\ \end{bmatrix}^{20}_0 = F(20)-F(0)

- - -

 

 


Svar #6
26. februar 2018 af jjust12 (Slettet)

og når jeg beregner V er det så :

π * F(20) - π *F(0) ?


Svar #7
26. februar 2018 af jjust12 (Slettet)

Jeg får et resultat på 1,39257 * 10^23 til V, hvilket giver ingen mening?

Her er hvordan jeg udregnet det (i den vedhæftet fil).


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2018 af peter lind

Du skal kvadrerer f(x) før du integrerer. Brug evt. et CAS værktøj


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.