Matematik

Beregn k, så tallet -1 er rod i p: p(x)=x⁴+kx³+4x² -3x+7

26. februar 2018 af petbau - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave : Beregn k, så tallet -1 er rod i p: p(x)=x4+kx³+4x² -3x+7

Jeg sætter -1 ind på x's plads og sætter lig med nul.

p(-1)=-1^4+k*-1^{3}+4*-1^{2}-3*-1+7=0

-14= 1, -1³ = -1, -1²= 1

1-3k+4+3+7=0\rightarrow -3k+15=0\rightarrow k=5

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af Mathias7878

Ja.

- - -

 

 


Svar #2
26. februar 2018 af petbau

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af Mathias7878

Hmm vent. Måske ikke. Jeg tror, at du mangler nogle parenteser rundt om de forskellige negative tal, der er opløftet i en potens. Hvis jeg sætter de rigtige parenteser fås, at k = 15.

- - -

 

 


Svar #4
26. februar 2018 af petbau

Ja, det har jeg også fået ?? Det var derfor jeg er i tvivl


Svar #5
26. februar 2018 af petbau

Jeg får det til 15, men symbolab får det til 5 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2018 af Mathias7878

Ikke hvis du anvender parenteser:

  \small \left(-1\right)^4+k\cdot \left(-1\right)^3+4\cdot \left(-1\right)^2-3\cdot \left(-1\right)+7=0

  \small k = 15

- - -

 

 


Svar #7
26. februar 2018 af petbau

Jeg kan godt se det, -k + 15 = 0, altså k = 15

Tak for det :-)


Skriv et svar til: Beregn k, så tallet -1 er rod i p: p(x)=x⁴+kx³+4x² -3x+7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.