Matematik

LOGARITMER

27. februar 2018 af Nisrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, jeg har lidt svært ved at løse disse følgende spørgsmål som omhandler logaritmer:

Bestem uden hjælpemidler: 

a) Log√10) 

b) Log(5√107)

c) Log(17√105)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af AMelev

Omskriv til potens og benyt regnereglen Log(ab) = b·Log(a), samt at Log(10) = 1

\sqrt[p]{x^n}=x^{\frac{n}{p}} og \sqrt{x }=\sqrt[2]{x}


Svar #2
28. februar 2018 af Nisrine (Slettet)

Kan du uddybe det nærmere? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af AMelev

Et par eksempler, som ikke er nogle af dine 3.

1) Log(\sqrt[5]{10})=Log(10^{\frac{1}{5}})=\frac{1}{5}\cdot Log(10)= \frac{1}{5}\cdot 1=\frac{1}{5}

2) Log(\sqrt[7]{10^4})=Log(10^{\frac{4}{7}})=\frac{4}{7}\cdot Log(10)= \frac{4}{7}\cdot 1=\frac{4}{7}

Ved omskrivnind til poten, skal roden i nævneren og eksponenten i tælleren. ad 1) 10 = 101.

Hjalp det? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2018 af AMelev

Tastefejl 

...  omskrivnind til poten, ...

omskrivning til potens


Svar #5
04. marts 2018 af Nisrine (Slettet)

Mange tak!! det hjalp virkelig!


Skriv et svar til: LOGARITMER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.