Kemi

HJÆLP

28. februar 2018 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at løse c, d og e.. Er på bar bund. Er der eventuelt en, der kan lave en titrerkurve, så jeg kan se, om jeg har fået lavet min titrerkurve korrekt..?


Svar #1
28. februar 2018 af Vovse112 (Slettet)

Nogen, der vil hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2018 af janhaa

c)

Molmasse base = 101 g/mol

[base]=80/101 = 0,792 M

pOH = 0,5(pKb - log(0,792)) = 1,7

pKb = 3,3

d)

n(TEA) = (4*10^-3)*0,792 mol = 3,17 mmol

n(HCl) = 0,196*V

V(HCl) = 16,16 ml

e)

A^- + HCl => HA + Cl^-

3,17....3,17..........0

3,17 mmol HA ved equilib.

[HA] = 0,157 M

pKa = 10,7

pH = 0,5(pKa - log(0,157)) = 5,75 = 5,8


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.