Matematik

Paralellogram

28. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hvis jeg kender arealet, og skal finde en koordinat, vil det se sådan her ud? 

8q-12=24

8q=36

q=9/2


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2018 af Mathias7878

Ja.

- - -

 

 


Svar #2
28. februar 2018 af Mathian

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af AMelev

Ikke nødvendigvis, men det kan det gøre.

Arealet af parallelogrammet udspændt af (q,6) og (2,8) er den numeriske værdi af determinanten, så der er også muligheden, at determinanten 8q - 12 = -24.

Vedhæftet fil:Areal.JPG

Svar #4
28. februar 2018 af Mathian

Hmm, hvordan ved jeg hvad der menes, jeg vedhæfter hele opgaven :) ? 

opgave tre har jeg besvaret således: T= 1/2* (tværvektor a prikket med vektor b) og taget numeriske værdi af resultatet . :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2018 af Mathias7878

I opgave 3. skal du vist finde

  \small \overrightarrow{AB} 

samt

  \small \overrightarrow{AC}

 og udregne

\small T_{ABC} = \frac{1}{2}\cdot |det(\overrightarrow{AB},\overrightarrow{AC})|

fordi determinanten jo giver arealet af det parallelogram, som de vektorer udspænder og halvdelen af det må være trekanten.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2018 af AMelev

#4

Hmm, hvordan ved jeg hvad der menes, jeg vedhæfter hele opgaven :) ? 

Mener du i sp. 4?

Læg mærke til at spørgsmålet lyder hvilke værdier af q ....
Du skal altså angive dem begge.


Skriv et svar til: Paralellogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.