Matematik

varians kovarians

01. marts 2018 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

Hej Stud.

har denne matrix

v= \begin{pmatrix} 3 &7 \\ 2& 4 \end{pmatrix}

og vil gerne finde varians og kovarians matricen som skulle kunne udregnes som:

v' * v * n^-1 (v transponeret * v * n^1)

Men kan sgu ikke helt få det til at passe... nogen der kan hjælpe?


Svar #1
01. marts 2018 af bokaj123

ja og n i dette tilfælde er 1/2  (2 rækker) Ben lambert gør det samme her: https://www.youtube.com/watch?v=G16c2ZODcg8&t=90s


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Sæt matricen ind på v i formlen. n er 2.


Svar #3
01. marts 2018 af bokaj123

sry der skulle stå n^-1  som er = 0,5


Svar #4
01. marts 2018 af bokaj123

okay fik det til at passe med en var. co var. der hedder 

0,5    1,5

1,5    4,5 

hvilket vel passer fint med den klassiske formel for varians var(x) = (3-2,5)^2 + (2-2,5)^2 = 0,5 

det forvirrende var nok matrix notationen men det er jo det samme som der sker


Skriv et svar til: varians kovarians

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.