Kemi

Forsæningen

01. marts 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kære venner 

Er der nogen kan forklare hvordan skal man skrive reaktion med det forsøg.

Vedhæftet fil: Fremstilling af sæbe.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2018 af mathon

Lauroleinsyre:    CH3CH2CH=CH(CH2)6COOH           9-dodecensyre

Palmitolsyre:      CH3(CH2)5CH=CH(CH2)7COOH       9-hexadecensyre


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2018 af mathon

sæberne:

                     CH3CH2CH=CH(CH2)6COONa

                     CH3(CH2)5CH=CH(CH2)7COONa


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2018 af mathon

Reaktion:

                   R1-C(O)-O-CH2                                                                                                                       HO-C-H2
                                      |                                                                                                        |
                   R1-C(O)-O-CH              + 3 OH-     \small \rightarrow    2 R1COO-  +    R2COO-     +         HO-C-H
                                      |                                                                                                        |
                   R2-C(O)-O-CH2                                                                                                  HO-C-H2

...

                   \small R_1 \small \textup{ er identisk med:} CH3CH2CH=CH(CH2)6

                   \small \small R_2 \small \textup{ er identisk med:} CH3(CH2)5CH=CH(CH2)7


Svar #4
01. marts 2018 af Haaaaaaa (Slettet)


             R1 -C(O)-O-CH2                                                                                             Ho-C-H2
                                      |                                                                                                        |
              R1-C(O)-O-CH              + 3 NaOH-     \rightarrow   2 R1COO-  +    R2COO-     +      HO-C-H
                                      |                                                                                                        |
              R2-C(O)-O-CH2                 Natriumhydroxid                                     HO-C-H2                                  

...            Triglycerid                                                                                                        Glycerol

           Jeg tror at det må være natriumhydroxid i reaktion også.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2018 af mathon

\small Na^+\textup{ er tilskuerion.}


Svar #6
01. marts 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Mange tak for hjælpet


Skriv et svar til: Forsæningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.