Matematik

TRIGONOMETRI - arealformel til trekant STP?

01. marts 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg vide, hvilken arealformel jeg skal bruge, når trekanten hedder STP og ikke ABC? Ved godt, at det nok er et dumt spørgsmål, men vi er først lige gået i gang med det... Arealformlerne går jo ud fra, at ens oplyste vinkel enten hedder A, B eller C...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2018 af Monzo1 (Slettet)

vedhæft et billede, så kan jeg hjælpe dig


Svar #2
01. marts 2018 af inneedofhelp123

#1

vedhæft et billede, så kan jeg hjælpe dig

Der er ikke noget billede til opgaven. Den lyder dog som følgende:

Find arealet af trekant STP, når t=42, p=35 og vinkel S=61°.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Find arealet af trekant ABC, når a=42, b=35 og vinkel C=61°.


Svar #4
01. marts 2018 af inneedofhelp123

#3

Find arealet af trekant ABC, når a=42, b=35 og vinkel C=61°.

Står bogstaverne altid i rækkefølge som ABC?  Så hvis trekanten hed QXY, så ville det være sådan, at Q=A, X=B og Y=C?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Du får givet to sidelængder samt en vinkel med et andet navn, hvilket betyder at vinklen er modstående til den ikke-oplyste side.

Det er umuligt at tegne to ikke-ens trekanter der passer med de oplysninger. (bortset fra rotation/forskydning/
spejling, men areal, sidelængde og vinkler er uafhængige af rotation/forskydning/spejling)

Når du har tegnet trekanten kan du kalde siderne/vinklerne hvad du vil.
F.eks er det ligeså godt at sige
b=42, c=35 og vinkel A=61°


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2018 af mathon

\small \textup{Trekantsareal:}
                          \small T=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)\small T=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)              


Skriv et svar til: TRIGONOMETRI - arealformel til trekant STP?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.