Andre fag

Gældsformlen - Beregn n og r

02. marts 2018 af Gymsv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Er der nogen der ved, hvordan formlerne lyder, når man skal beregne r og n i gældsformlen der jo hedder:

G = y * 1-(1+r)^-n/r

På forhånd tak!

God dag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2018 af mathon

\small \small G=y\cdot \tfrac{1-(1+r)^{-n}}{r}\; \; \; \; \; \; \; \textup{ kan ikke l\o ses mht. \textbf{r} manuelt, men kan CASberegnes:}

                    solve(G=y*(1-(1+r)^(-n))/r,r)   \small \textup{hvor G, y og n er kendt.}

.

\small G=y\cdot \tfrac{1-(1+r)^{-n}}{r}\; \; \; \; \; \; \; \textup{ derimod l\o st mht. \textbf{n}:}

                    \small n=\frac{\log\left ( \frac{y}{y-G\cdot r} \right )}{\log(1+r)}


Skriv et svar til: Gældsformlen - Beregn n og r

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.