Matematik

Hjælp til renteregning

02. marts 2018 af glife (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære lektiehjælpere :)

Jeg står med det problem at jeg ikke kan finde det rigtige svar på en opgave.

Opgaven lyder:

"Jakobsen begyndte 18 år før sin 60-års fødselsdag at spare op på en konto. I 10 år indskød han hver de 1. januar 15.000 kr. De følgende 8 år forhøjede Jakobsen det årlige beløb til 25.000 kr., som ligeledes blev indskudt hver den 1. januar.

I hele den nævnte periode fik Jakobsen 4% p.a. i rente. "

a) Hvor stor et beløb stod der på Jakobsens konto efter 18 år?

Nogen som kan hjælpe?

- Tak på forhånd :) <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2018 af mathon

\small \textup{Opsparingsbel\o b efter de f\o rste 10 \aa r:}
                                                             \small A_{10}=15'000\cdot \frac{1{.}04^{10}-1}{0{.}04}=180'091{.}61

\small \textup{Dette bel\o b f\o rt 8 \aa r frem:}
                                                              \small 180'091{.}61\cdot 1{.}04^8=246'467{.}80

\small \textup{Den otte\aa rige opsparing }\mathrm{\grave{a}}\textup{ 25'000 pr gang:}
                                                              \small A_8=25'000\cdot \frac{1{.}04^8-1}{0{.}04}=230'355{.}66

\small \textup{Indest\aa ende p\aa \ 60-\aa rsdagen:}                     
                                                              \small 246'467{.}80+230'355{.}66=476'823{.}46
                                                              


Skriv et svar til: Hjælp til renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.