Matematik

Geometri

02. marts 2018 af Emil0001 - Niveau: B-niveau

Vi har fået denne opgave og jeg har fundet BA, men jeg kan nu ikke finde BE og derfor kan jeg ikke gå videre til de andre sider. Kan i måske hjælpe lidt? :)

Opgaven lyder sådan:

Forskellige længder  et vinduesparti ønskes beregnet.

I vinduespartiet på figur nr. 1 er DE parallel med AC. Længderne af siderne i trekanten ABC:

BC = 240 cm            

AC = 130 cm

DE = 91 cm

Hvordan kan man så regne BE?  PS. billedet af vinduet er vedhæftet 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2018 af Mathias7878

Hvis du tænker dig om, vil du hurtigt se, at de to trekanter er ensvinklede, fordi de jo ligger inde i hinanden, hvorfor du kan finde skaleringsfaktoren ved at dividere |AC| med |DE|. Nu hvor du så har bestemt |BA|, kan du bestemme |BE| ved at dividere |AB| med skaleringsfaktoren k.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2018 af StoreNord

Du har 2 ensvinklede trekanter. Hvad er størrelses-faktoren?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2018 af StoreNord

Og BA kan du beregne med Pythagoras.


Svar #4
02. marts 2018 af Emil0001

Er nået til den tredje del af opgaven, hvor jeg skal finde BD, kan man også bruge Pythagoras her? :))


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2018 af Mathias7878

Ja.

  \small \small |BD| = \sqrt{|BE|^2-|DE|^2}

- - -

 

 


Svar #6
02. marts 2018 af Emil0001

Tak for hjælpen drenge. Har lige lavet den helt færdig takket væe jeres hjælp :))


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2018 af Mathias7878

:))
- - -

 

 


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.