Matematik

Find b og c når man kender toppunkt?

03. marts 2018 af Sifjust (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg en aflevering for og en af opgaverne lyder som forneden. Håber en venlig sjæl kan hjælpe.

Grafen for f(x)= -2x^2+bx+c har toppunkt i (-1,-8).

Bestem koefficienterne c og b, og tegn derefter grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2018 af fireniss (Slettet)

Kig i denne her tråd: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=905315


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

a = -2 og toppunktet er (-1, -8), dvs. forskriften er

f(x) = -2(x - (-1))2 + (-8)          (gang parentesen ud)
      = -2x2 - 4x - 10

Dvs. b = -4 og c = -10.


Svar #3
03. marts 2018 af Sifjust (Slettet)

tak kære venner


Skriv et svar til: Find b og c når man kender toppunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.